Bedankt voor het bezoeken van mijn site

Of je hier nu komt als iemand met een onvervulde tweede kinderwens, of als iemand met interesse in een verhaal over secundaire kinderloosheid, je bent welkom om mee te lezen!

Jouw toekomst, mijn toekomst

Hoe zag jouw toekomst er vroeger uit?

Wilde je een kind of wilde je kinderen? Wilde je juist geen kind of geen kinderen?

Hoe voelde dat? Voelde jij wat ik voelde?

Ik voelde dat het zeker zou gaan gebeuren. Zouden jouw dromen, net als mijn dromen “gewoon” waar worden? Mijn dromen wel! Tenminste... daar was ik tot juli 2012 zeker van. Ik had immers al een goede gezonde zwangerschap gehad en een gezonde zoon op de wereld gezet. Ik hoop dat jouw kinderwens(en) vervuld zijn en dat wat ik schrijf onbekend is. Alles in en rondom mijn wereld is veranderd sinds wij (tot nu toe) secundair kinderloos zijn. Lees meer over mij of mijn verhaal als korte publicatie in het Freya Magazine.

Taboe doorbreken, informeren en herkenning bieden

Via deze blog wil ik een taboe doorbreken en informeren over mijn ervaringen in het dagelijks leven met secundaire kinderloosheid, zodat ook jij de andere kant van de gouden medaille "huisje, boompje, beestje" kunt zien. Een kant die ik voor onze tweede kinderwens niet kende omdat het niet aan de orde was. Een kant die mij in alle opzichten een ander persoon heeft gemaakt met een andere kijk op het leven. Ik zie nu in, dat het leven van mensen zonder kind(eren) onzichtbaar was voor mij en ik begrijp het als jij mijn blog met verbazing leest.

Ik hoop ook dat ik herkenning biedt aan wie ook een volgende onvervulde kinderwens heeft. Secundaire Kinderloosheid betreft niet alleen de wens voor een tweede kind, maar speelt net zo goed bij het gemis aan een derde, vierde of volgende kind om voor te mogen zorgen.

Onvruchtbaarheid, (on)gewenste kinderloosheid en miskraamverdriet op internet

Als je met Google zoekt, vind je veel informatie over miskramen, onvruchtbaarheid en kinderloosheid. Bezoek gerust de website van Freya, een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, de site over herhaalde miskramen of stichting Lieve Engeltjes.

Herkenning voor hen met onvervulde tweede kinderwens

Er is minder specifieke informatie over Secundaire Kinderloosheid te vinden. Ik ben dan ook blij dat secundair kinderlozen mijn blog vinden en zich kunnen herkennen in de thema's waar ik over schrijf. Thema's die gaan over het leven in "twee werelden"; de kinderwereld en de wereld van ongewenste kinderloosheid. Naast elkaar of door elkaar.

Ook stilte kent een verhaal

Iets dat er niet is en wat "nooit iets is geweest" is niet voor iedereen onzichtbaar. Het is iets geworden waar ik nu oog voor heb gekregen. Iets dat eerder niet aan de orde was. Iets dat wat er wezenlijk is wordt gezien en krijgt aandacht. Dat wat er wezenlijk niet is, wordt vaak niet gezien en er wordt niet over gesproken. Dat maakt het direct een van de belangrijkste knelpunten waar ik met mijn onvervulde kinderwens tegenaan loop en waarover ik ga schrijven.

Zwangerschapsaankondigingen via Facebook en dikke buiken bij de evenementen waar ik met mijn enigst kind naar toe ga, zijn aan de orde van de dag. Dat wordt gezien en vaak ontvangt de "blijde verwachting" positieve aandacht. Die aandacht is voor mij een "trigger". Het staat in schril contrast met de andere kant van de glimmende medaille, het stille, vaak verdriet, dat ook een eigen verhaal kent. Het verhaal dat ook gezien wil worden en dat moeilijk gezien kan worden door de secundair kinderloze als zij de enige is die dit moet zien. Beide zijden hebben elk hun eigen recht van bestaan en kunnen elkaar pas zien als zij allebei een gezicht hebben.

Secundaire kinderloosheid en zwangerschappen op facebook

Leave your comments

Post comment as a guest

0

People in this conversation

 • Guest - bilal khan

  An obligation of appreciation. I basically need to reveal to you that I'm simply taking a gander at your site and I believe it's outstandingly fascinating and useful. I can barely wait to examine heaps of your posts  Crawley Accountants
   

  0 Like Short URL:
 • Guest - bilal khan

  Incredible article with astounding idea!Thank you for such a significant article. I truly acknowledge for this extraordinary data


  Forest Row Accountants

  0 Like Short URL:
 • Guest - bilal khan

  Fascinating point for a blog. I have been looking the Internet for entertainment only and happened upon your site. Remarkable post. Much obliged a ton for sharing your insight! It is extraordinary to see that a few people still invest an exertion into dealing with their sites. I'll make sure to return again genuine soon.  East Grinstead Accountants

  0 Like Short URL:
 • Guest - bilal khan

  This is my first time I visit here. I found such a large number of fascinating stuff with regards to your blog particularly its dialog. From the huge amounts of remarks on your articles, I surmise I am by all account not the only one having all the happiness here keep doing awesome
  Hove Accountants

  0 Like Short URL: