Ik reflecteer, nog steeds een onvervulde volgende kinderwens

Oudjaarsdag, een tijd voor mij om te reflecteren. Ook dit jaar hebben wij kansen benut, maar helaas groeiden weer twee kindjes niet verder in mijn buik. Naast onze zoon heb ik inmiddels 10 miskramen gekregen. Na een periode van bezoeken aan veel verschillende hulpverleners, werd afgelopen zomer bij mij een diagnose gesteld. Iets waardoor, dit heb ik mij laten vertellen, het voor mij extra lastig is om met een onvervulde volgende kinderwens om te gaan. Iets waardoor ik eindelijk weet dat er een handleiding is voor mijzelf, waarmee ik mijzelf soms beter kan begrijpen. Iets dat ik zonder deze onvervulde kinderwens waarschijnlijk nooit over mijzelf had ontdekt...

Ik heb gehuild vandaag

  • Ik heb gehuild vandaag, omdat ik mij volgend jaar een blijvende zwangerschap wens, terwijl die kans zo klein is.
  • Ik heb gehuild vandaag, omdat het allemaal niet eerlijk is.
  • Ik heb gehuild vandaag, omdat die vuurwerk knallen mij teveel doen denken aan de knallen in oorlogsgebieden dat veel te veel onschuldige slachtoffers treft.

Voor jou wens ik een liefdevol 2017!

Zal het ooit echt een 'gelukkig nieuwjaar' worden? Ik durf het niet meer te wensen. Ik kan het niet meer wensen. Hoe zeer ik iedereen het geluk (wat dat dan ook voor jou betekent) ook gun! Ik ga in 2017 op zoek naar hoop en naar al het moois in dat wat klein is en in mogelijkheden om elkaar te versterken (zoals contact met lotgenoten in verschillende groepen) en het zien opgroeien van ons enig kind, onze zoon, ons wonder uit 2011!

Hoe dan ook: "ik wens jou, met degene die je lief zijn, een fijne oudejaarsavond en een gezond, positief verrassend, maar vooral liefdevol 2017!

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found