Naast schrijven, wil ik nu ook spreken

Onze tot nu toe, nog onvervulde, tweede kinderwens en de tien miskramen die wij na onze zoon hebben gehad, hebben de afgelopen jaren een grote rol in mijn leven gespeeld. Als ik terugkijk, zie ik dat deze ervaring mijn leven heeft 'verrijkt'. Eerder ervaarde ik in mijn leven vooral voorspoed. Onze weg naar een tweede kindje heeft veel bij mij losgemaakt. Nu weet ik ook:

  • hoe intens verdriet voelt;
  • hoe het is om, net als veel andere vrouwen die er vaak niet over durven te spreken, in de 'medische malle molen' te zitten;
  • hoe het is om tussen hoop en vrees te leven tijdens behandelingen;
  • wat hormonen met je lijf kunnen doen en wat je vaak niet aan bijwerkingen kunt doen;
  • hoe een relatie 'onder druk' kan staan vanuit een groot verlangen.
  • .....

Posttraumatisch gegroeid 

Vanuit depressieve gevoelens heb ik in de afgelopen jaren veel hulpverleners gezien en gesproken. Elk van heb leerde mij wel iets. Nu merk ik dat ik veranderd ben, ik heb een 'nieuwe ik' leren kennen en ik heb een andere kijk op het leven gekregen. Niets is meer vanzelfsprekend! Vanuit deze ervaringen merk ik dat ik als persoon een 'posttraumatische groei' heb doorgemaakt. Vanuit deze groei startte ik deze website, ben ik liedjes gaan schrijven, gaan dichten en zingen. Ik merkte hoe enorm 'helend' dit kan zijn voor mij. Over dit traject wil ik heel graag, naast geschreven tekst, ook met gesproken woorden spreken en zo (h)erkenning bieden en een klein stukje troost brengen aan hen die ook in deze situatie zitten. Maar ik wil ook mijn verhaal delen met wie interesse heeft. Zo wil ik bijdragen aan het wegnemen van de taboesfeer die er rond vruchtbaarheidsbehandelingen en een onvervulde (volgende) kinderwens heerst. Want dit traject wordt te vaak alleen en onbegrepen 'gedragen', wat in mijn ogen niet de bedoeling hoeft te zijn...

Interesse? Neem contact met mij op

Heb jij interesse in mijn verhaal op jouw bijeenkomst in klein of juist groot gezelschap? Email dan jouw contactgegevens en motivatie om mij te vragen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en ik neem contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken.

Comment (31) Hits: 4382

17 mei: Dag van de Kinderwens en mijn muzikale bijdrage

Melany Brunings organiseerde een wensbalonnenvaart. Lees haar blog over dit bijzondere initiatief op www.kinderwensbloggers.nl.

Als mede-initiatiefnemer van Dag van de Kinderwens, speciaal voor de groep waarbij een tweede of volgende kinderwens nog steeds onvervuld is, steun ik dit initiatief, ik juich onze samenwerking toe en ik vond het heel bijzonder om ook zelf wensballonnen op te laten.

Ik twijfelde daarom geen moment over het beschikbaar stellen van een van mijn eigen geschreven liedjes, vrij van auteursrechten, voor dit speciale doel toen Melany mij liet weten op het laatste moment nog op zoek te zijn naar muziek ter ondersteuning van het filmpje dat tijdens het evenement werd opgenomen. Ben je nieuwsgierig? Zet het geluid op je device aan, kijk naar wat er gebeurde en luister naar 'Suddenly', een muziekstuk dat ik zelf schreef en speelde op mijn piano over de onzekerheid van een prille zwangerschap.

Comment (27) Hits: 10914